tisdag 1 februari 2011

Pedofil startade skolor

Om dömda brottslingar ska få starta eget eller om mördare över huvud taget ska få arbeta i närheten av människor, är frågor som jag inte tänker besvara. Det är upp till er! Men då jag ansökte om en lärartjänst på en skola, var jag tvungen att förevisa ett straffri intyg från rikspolisstyrelsen. Det måste alla lärare visa när de söker anställning. Att så inte är fallet om man vill starta skola kan jag inte tänka mig. Jag tror snarare att det som det refereras till i artikeln är något som beror på den mänskliga faktorn. ett ärende som har handlagts bristfälligt någonstans. Om lärare ska vara straffria, då borde man lätt kunna kräva det även av dem som vill driva skolor och agera rektor!

2 kommentarer:

  1. Detta måste givetvis ses över och försvåras men samtidigt så tänker jag på att det gäller att sitta någorlunda lugnt i båten eftersom mediauppgifter behöver kontrolleras innan lagar ändras. I vårt snabba samhälle så kan det annars blir onödig panik. Se på fallet med den påstådda rasismen på Södertälje sjukhus.

    SvaraRadera
  2. Självklart är det ytterligare en aspekt på saken, eftersom frågan inte får avgöras i svallvågor av hetsjakten mot pedofiler. Sitt lugnt i båten som du säger, inga panikartade lösningar.

    SvaraRadera