tisdag 22 februari 2011

Ta reda på orsaken istället!

Utlandsfödda nekas oftare sjukpenning än svenskfödda skriver DN idag. Magdalena Brasch på försäkringskassan säger att det "kan vara frågan om diskriminering". KAN! Har ni hört den om att det är farligt att äta tomater. Inte! Jo det finns nämligen statistik som säger att var annan människa som skadas i trafiken har ätit tomater. Men inte blir det automatiskt så att tomater ökar risken för trafikolyckor, eller!

"En faktor som Magdalena Brasch tror spelar in, är den höga arbetslösheten", det låter intelligent, eftersom det nog är så att alla som är arbetslösa oftare har med F-kassan att göra än de som har ett jobb och trivs med det. Om många från Turkiet, är arbetslösa så kan de säkert vara överrepresenterade i statistiken över nekade ansökningar. Jag tror inte ett ögonblick på att det finns någon på F-kassan som tycker speciellt illa om Turkar.

Och istället för att som DN göra en nyhet om något som kan vara, borde man ägna sig lite åt undersökande journalistik och ge sina läsare riktiga nyheter. Idag såg jag förresten ett tillbud i trafiken, det kunde ha orsakat en allvarlig olycka med möjlig överrepresentation av invandrare bland de eventuellt skadade, två av trafikanterna var invandrare och den tredje som det såg ut en infödd.

Kan det möjligen vara så att slumpen är rasist!
DN, ryck ut och rapportera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar