onsdag 26 januari 2011

Äntligen!

Äntligen får vi en diskussion på regeringsnivå, äntligen lyfts frågan från små diskussioner vid fikabordet och köksbordet till officiell nivå! Det är viktigt, både för muslimer och ickemuslimer att frågan luftas. Alla muslimer är inte terrorister det stämmer, men Sverige kan därför inte fortsätta att låtsas som att det inte finns någon religiös fanatism. dagens debatt i Riksdagen kommer förhoppningsvis att bära frukt genom att vi får en nyanserad debatt när det gäller religiös extremism. Att tro på Gud vad han/hon än heter, kan inte innebära att man ska ha ihjäl dem som inte tror på guden. Finns det en yttersta dag, så överlåt arbetet på "chefen" att sköta eventuell bestraffning av "otrogna." Det är dags att vi inser att det finns de som tar på sig chefens uniform och utdömer straff utan att ha frågat om lov! Terrorismen nådde oss i julas, låt oss nu nås av en nykter diskussion om hur vi ska möta den. Utan att kasta glåpord till den som säger vad som hitintills har ansetts vara politiskt inkorrekt!

2 kommentarer:

 1. Du har iaf en möjlighet att ge kommentarer till din blogg. Heders!
  Tittade in på några gravt vänsteranstrukna bloggar och många tillät inga kommentarer alls, en del har jag via praktiska försök konstaterat censurerar bland kommentarerna så att enbart rent r-vslickande av bloggaren återstår ("radera" är ett dessa fall fel benämning).
  Som varandes invandrare, gift med en "utifrån" och släkten både en och två gen bakåt "utifrån" presterar jag mot det svenska hycklandet i invandringsfrågan. Ingen har hittills lyckat att vettigt förklara relationen invandring=resurs annan med att "det är så". 450 000 arbetlösa och vi importerar restaurangfolk på lägsta nivå och städare?? 98% icke svensktalande. Sverige är inte att gratulera..

  SvaraRadera
 2. Tack för det! :)
  Självklart låter jag människor kommentera det jag skriver. Jag vill inte slå fast en åsikt utan testa den mot vad andra tycker så att jag eventuellt kan omvärdera mina synpunkter. Jag vågar dessutom stå för det jag skriver och frågar ingen om lov eller ifall det jag skriver är "rätt." Och det är "hyckleriet" som du nämner vilket är ett av de största hoten mot en konstruktiv debatt! Religion är religion och ska så få vara det. Men terror är brott oavsett hur man ser det och mot brott måste vi ha en handlingsplan. Oavsett om brottslingen är "vi" eller "dom."

  SvaraRadera