onsdag 19 januari 2011

Vi skapar vår egen sanning

Verkligheten är inte alltid vad vi vill. Att det finns en verklighet för var och en. Detta är något som vissa inte förstår. Andra tar en presenterad verklighet och gör den till sin. I DN idag står om farao Tutankhamuns grav. Som nu strax måste stängas eftersom verkligheten håller på att förstöra det som skapades medan faraon levde. Det är verkligheten för oss alla att universums krafter bryter ner allt, oavsett vi vill det eller ej. Vår framfart lämnar spår i andras verklighet, som vi kanske aldrig ens kommer i närheten av. Därför bör vi alla tänka oss för innan vi ändrar i verkligheten som vi känner den. Att t.ex. licensmörda varg kan ge långtgående konsekvenser som till sist påverkar även dig! Men åter till verkligheten eller som den kanske var tänkt när faraon begravdes. Jag läste en blogg här. Som var väldigt läsvärd och handlade om Gravöppningen och allt runtomkring. Där nämns även den förbannelse som sägs ligga över mumien och viloplatsen. I bloggen står "Sanningen är att lord Carnarvon dog av något så simpelt som ett myggbett." Han fick feber och infektion av att ha skurit i myggbettet vid rakning.

Det är självklart ett sätt att se det att han inte dog av förbannelsen utan av att ha skurit sig i ett myggbett som blev infekterat. En annan är att han faktiskt dog av förbannelsen. Myggan som bet honom utgjorde själva grunden för möjligheten att få en infektion och därpå följande komplikationer.
Hade inte graven hittats, då hade kanske aldrig olyckan med myggbettet kunna kopplas ihop med förbannelsen i graven. Men nu har vi en tänkbar anledning till att myggan bet just honom. Så kära läsare, antingen det gäller licensjakt på utrotningshotad varg, nedskräpning av gatan du går på, att du har älskat din kille/tjej/fru/man för lite, varit elak eller snäll (beroende på hur du ser det). Så kan det du gör i din verklighet påverka andras realitet. Tänk på det nästa gång du får lust att slå ihjäl en mygga!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar