måndag 4 april 2011

Ära vare gud i höjden

Tänk er följande: En pluton Svenska militärer står runt en kanon som skjuter iväg missiler och efter varje skott ropar alla soldater i kör "Ärad vare Gud i höjden!."

Detta är vad jag funderade på när jag såg TV4 Nyhetsmorgon idag när man visade ett reportage om de "hårt pressade rebellerna" som nu måste ta in ungdomar och barn i kriget mot Libyen. ja det är ett krig emot Libyen eftersom rebellerna anfaller statsmakten. Sverige stöder alltså aktivt en revolution i ett annat land. Men om det neutrala i det har jag skrivit tidigare.
Man fick se ett film där rebeller står runt en kanon och efter varje skott i grupp skanderar "Allah Akhbaar".

Nå, nu var det alltså en intervju med en ung man som sades var 16 år gammal. Han kan dock vara både 18, 19, 20 eller lite mer. Han säger till intervjuaren att han är tillsagd att inte tala om för befälet som har yttersta ansvaret att han bara är 16. Kommenderande befäl får utrymme att yttra sig också och han säger att inga under 18 släpps till fronten! Den unge mannen som intervjuas säger att han vet vad som väntar honom vid fronten men "han vill slåss för Allah, hämnas de andra martyrerna och slåss mot motståndarna."

Och här kommer det som Sveskar inte verkar förstå, nämligen att Islam är en livsstil och inte enbart en religion. Det är ärofullt att dö för Gud (Allah). Man blir "martyr" i ett heligt krig och ens familj blir stolt och får anseende av att ha en familjemedlem som har stupat i kampen för den rätta tron. Att spränga sig själv i luften för att ha ihjäl så många otrogna som möjligt är alltså inget en rättrogen fundamentalistisk muslim räds. Det är tvärtom något som kan vara värdefullt i livet efter detta. "Allah akbaar!" efter varje kanonskott, låter inte som om rebellerna är ute efter att störta Khadaffi. Det låter mer som om de vill införa den rätta läran. och där gör alltså Sverige en aktiv insats för att de "libyer" som ännu inte skanderar som soldaterna runt kanonen, ska kunna få ett styre så att det blir obligatoriskt! Människor i Libyen ska frälsas till att inse sanningen och Sverige hjälper till i frälsningsarbetet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar