måndag 11 april 2011

Hallåå jag är en mus som heter Sverige, nu ryter jag!

Musen ryter ständigt och Sverige kan inte förstå att det inte går att ha slöja bara för att man vill. Det är alltså nyheter som kommenteras med ord som "rasism" och "främlingsfientlighet". Zarkosy (Frankrikes president) tog innan förbudet ens fanns på papper, kontakt med höga muslimska religiösa företrädare, i ett muslimskt land och hörde sig för om det gick att förbjuda slöja. Då sa den muslimske företrädaren att citat: "Varje muslimsk kvinna är skyldig att i en muslimsk stat bära slöja (det är alltså ingen rättighet som man får det att låta som i Sverige), vidare behöver muslimska kvinnor inte bära slöja om det strider mot lagen i det land där de befinner sig. Nationella lagar gäller alltid för alla, även muslimer.

Sarkozy tog med andra ord stor hänsyn till de religiösa aspekterna hos Islam, och eftersom det inte stred mot Muslimsk lag kunde så slöjförbudet införas på allmän plats. Nu finns det precis som i Sverige människor som inte är intresserade av att följa nationella lagar men där slutar likheterna. Eftersom man om man bryter mot lagen i Frankrike blir arresterad så blev de kvinnor som gjorde det gripna. I Sverige hade de inte blivit det, eftersom man här kan skylla på att man enligt sin religion inte kan följa lagen. Men då finns ett alternativ för alla dem som inte vill det. Flytta inte till Frankrike, där är det förbjudet med slöja på allmän plats. Antagligen eftersom det inte fungerar med maskerade människor i ett öppet samhälle. Det fungerar säkert utmärkt i en diktatur, där det räcker med att du skjuter den som ifrågasätter dina rättigheter. Men jag skulle stark ifrågasätta om t.ex. en skepnad helt svartklädd utgav sig för att vara polis och ville se mitt körkort. Och att visa legitimation vore ju meningslöst eftersom ansiktet ändå inte syntes. Det finns många sådana situationer där det är otänkbart med slöja. Ska man t.ex. få ha slöja på sig inne på en bank. Det är bara rånare som täcker ansiktet inne på en bank. Hur kontrollerar man att den som legitimerar sig, verkligen är den som håller i legitimationen. Det blir ohållbart när vem som helst kan gömma sig under en slöja och hänvisa till sin religion!

Burka är inte förenligt med öppen västerländsk civilisation, där alla människor är lika värda, får ge uttryck för sin lust att vara vackra offentligt. Men visst! Det kanske finns några Svenska kvinnor som tycker att slöjförbudet är rasistiskt och vill protestera på sitt sätt. Ta då en resa till Saudi Arabien och hävda att ni inte vill ha slöja på er, sedan kan ni skicka mig ett kort på er själva där ni sitter i er cell!

2 kommentarer:

 1. Frankrike är inte Saudiarabien. Fransk lag stipulerar laïcité, sekularism, som betyder att staten inte lägger sig i religion och vice versa. Här gör man precis detta. Muslimska lärde har hur många uppfattningar som helst om kvinnors klädsel, så det bör enligt laïcité-principen vara upp till var och en att tolka sin religions krav. Om man är statsanställd får man däremot inte markera sin eventuella religion på något sätt, inga krucifix-halsband på lärare t.ex.

  SvaraRadera
 2. Urfranska nunnorna har alltid endast täcket håret – INTE ansiktet!
  Varför kan inte muslimska kvinnor göra det?!

  Det franska burkaförbudet bryter inte mot religionsfrihet!

  Det handlar inte om kvinnors klädval, det handlar om en manifestation från radikala muslimer.
  I Quran nämns inte ett krav på burka/heltäckande slöja.

  Den som påstår att det är påbud för muslimska kvinnor, skall vara medveten att majoriteten av muslimska kvinnor är UTAN burka/heltäckande slöja.

  Är dessa kvinnor utan burka/heltäckande slöja dåliga muslimer?
  NEJ!

  SvaraRadera