måndag 11 april 2011

Det är dags att sluta nu!

I Libyen intet nytt!
Det dödläge som nu råder i Libyen, kommer inte på något sätt som en överraskning för mig. Att Khadaffi inte skulle störtas ens med NATO som förstärkning. Jag tror ärligt sagt inte att man vill störta honom. Det måste vara bättre att ha en som har styrt ett land i 40 år utan att ha ihjäl alla i landet och som har haft bra relationer till väst, än att släppa "rebeller" till makten. Upprorsmakare som man inte vet vad de kommer att ta sig till om de får chansen. Det finns inget som säger att upprorsmakare (rebeller) kommer att göra något bättre och säg nu att det är sant att Al-Caida ligger i vassen och trycker. Då kan västvärlden (USA) vänta sig kyliga relationer med det "befriade" Libyen. Eftersom Al Caida absolut inte har några högre tankar om västvärlden.
Att allt rinner ut i sanden, det blir fred och allt återgår till sin gilla ordning, är bästa alternativet för alla. På det sättet slipper NATO och alla allierade att tappa ansiktet, genom att Khadaffi inte föll som en sten. Alla kan dra sig tillbaka efter att ha grälat lite på sin bakgård, ingen är vinnare och ingen förlorare. Annat än de rebeller som inte lyckades ha ihjäl Khadaffi eller hans anhängare, som troligtvis är väldigt många. Bäst för hela världen vore att lämna det "dödläge" som nu har uppstått i Libyen. Det finns ingen anledning för NATO att fortsätta bomba när Khadaffi har satt sig vid förhandlingsbordet och rebellerna tappar ansiktet ifall de fortsätter agressioner gentemot en regering som har satt sig ned vid ett förhandlingsbord. Om rebellerna i detta läget avvisar ett eldupphör, blir de de facto terrorister som bara vill Krig och slåss för att få makt. Men varför är det så viktigt för dem att hela Khadaffiklanen försvinner från Libyens politiska scen?

Att  DN hänvisar till att Nabila Ramdani "inte litar på AU (Afrikanska unionen)" är inget som gör AU mindre trovärdigt i mina ögon. Alla är intresserade av fred och stabilitet för affärernas skull. Varför Ramdani inte litar på AU ger artikeln inget svar på alls!
FAZ (Frankfurter Allgemeine Zeitung), en av världens störta tidningar rapporterar följande:

"Der libysche Machthaber Gaddafi hat einem Plan der Afrikanischen Union für einen Waffenstillstand zugestimmt. Außerdem hat er sich ohne nähere Erläuterung bereiterklärt, die Forderungen der libyschen Opposition zu diskutieren."

Vilket i korthet betyder att:
"Den Libyske regenten Gaddafi har gått med på ett förslag från den Afrikanska Unionen om vapenstillestånd. Och har dessutom sagt sig vara beredd att diskutera oppositionens krav."

Khadaffi är nu den som ger och alla som angriper honom kommer att framstå som bråkstakar. Det är dags för Sverige att sluta stödja motståndsrörelser, som inte söker fredliga lösningar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar