onsdag 13 april 2011

Kärringsoppa

Newsmill (nyhetskvarn på Svenska), är en institution som fabricerar nyheter. Nu hade ett gäng kvinnor tyckt sig veta att män vill äta P-piller i jämlikhetens namn och skrivit en artikel som om den kom från män med manliga namnunderskrifter. Det tycker de är helt OK och ansvarig på Newsmill också. Hur skulle det låta ifall Män hade skrivit en artikel och låtsas att de var kvinnor och krävt att "Vi kvinnor är trötta på att inte trakasseras som männen blir", att de också vill bespottas och hånas i jämlikhetens namn. Att de (kvinnorna) vill bli kallade för fula namn och allt i jämlikhetens namn. Vore inte det ur debattsynpunkt en bra grej?
Så diskussionen äntligen kommer igång om mäns ock kvinnors lika rättigheter. Om ifall det finns fler artiklar som skrivs av kvinnor under falsk namnteckning för att påverka andra män att tro att de tycker fel.

Och vad är "PM Nilsson"? Alla andra i artikeln nämns vid namn, men chefredaktör och ansvarig utgivare heter "PM i förnamn och Nilsson i efternamn. Är det också en pseudonym för att ingen ska veta vem eller vad som skriver artiklar på Newsmill. Får vem som helst skriva vad som helst där. Det är väl inga journalister med god moral, som inte kan stå för det de skriver. Att "PM Nilsson" inte medger att artikeln blev refuserad på grund av kvinnlig namnteckning första gången är självklart att det inte medges. Eftersom då skulle ju trovärdigheten ifrågasättas svårt. Om man ser en artikel som tidigare är författad av kvinnor och plötsligt kommer tillbaka med manlig signatur. Då borde en chefredaktör dra öronen åt sig och fundera på vem som egentligen har rättigheterna till artikeln och om den är vederhäftig! Hela samhället kan inte vara lekstuga åt kvinnor och vad de tycker män ska göra/tycka. Av någon/någon som säger sig förmedla nyheter måste det krävas mer än att bara hänvisa till att citat: "– Vi tycker att man ska ha sina egna namn under sina egna artiklar. I det här fallet finns det ingenting som säger att den här personen inte skulle heta Jens Otto Eliasson. I vårt system ser det helt normalt ut."
Kan det vara dags för en kunnig administratör att sköta systemet kanske! Och vilka är "alla här som unisont tycker det är roligare med kvinnliga underskrifter"?
Jag undrar jag om det finns en QWERTY Nilsson också?
Jag kanske skulle börja presentera mig som ABCD Jönsson och om någon kom på mig att ljuga, kunde jag säga att det var roligare att presentera mig under ett falskt alias.
Det är kanske inte så konstigt att kvinnor inte anses kapabla att ta ansvar för sig själva av vissa. Det finns  uppenbarligen väldigt ansvarslösa kvinnor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar