fredag 29 april 2011

Bottennotering

Nu har Erik Saade garderat sig mot en kommande förlust i Schlager EM i Dusseldorf. Han menar att reglerna hindrar honom från att göra entré som en "världsstjärna" och att han kanske inte kommer att vinna beroende på att reglerna är gammalmodiga. Han säger naivt att "i utlandet har man fattat det där med pop..". Det torde vara helt klart efter att Sverige år efter år sätter ny bottennotering i Schlager EM! "de första som gör en riktig popakt" i schlager EM? Ok, jag väntar på att Sverige ska göra en bra musikakt istället.

Sverige är alltid musen som ryter. Tror att det är landet som hotar musikeuropa med att stampa det på foten. Hybrisen tar aldrig slut tydligen. Är det inte öststaterna som kompisröstar så är det andra som gör det. Schlager EM är en komplott riktad mot det utmärkta musikutbud som finns i Sverige idag. Schlager EM är inte IDOL, där människor kan rösta på ett utseende eller en häftig grej. det är en tävling där den låt som går in till hjärtat hos publiken vinner. och det gör inte den trista urbana ljudmatta som hörs från varje undergroundklubb var man än kommer. Nu ska Saade "sätta en ny nivå för schlager EM" Den borde då alltså sättas lägre eftersom Sveriges bidrag har snubblat över testribban ganska ofta nu. Att behöva kvala in bland de sämsta år efter år känns ungefär som att anses vara för sjuk för att arbeta antar jag. men å andra sidan finns det många som inte anstränger sig för att göra nytta i arbetslivet heller.



RedOne som producerat den låt som Ryssland ställer upp med, producerade bland annat "On the floor" som är den senaste ljudmatta som Jennifer Lopez medverkar i. Och den låten är en enda sammanflätad rad av plagiat. Och det är Schlager EM vi ska tävla i, inte "sample EM". Det var kanske därför som RedOne´s bidrag till den Svenska uttagningen inte kom med.
Bäste Saade, man blir inte "världsartist" bara för att man kommer ifrån Sverige. Man är möjligtvis turist som försöker visa vad man klarar av att göra. Exploderande glasburar, rök, bomber och granater... Det är inte Världsmästerskap i oljud eller ens i pyroteknik man deltar i.

Kempe har enligt DN´s sidnot skrivit "andra stora låtar", som har deltagit i Schlagerfestivalen. Bland annat den som Charlotte Perelli floppade med rejält och fortsatte med att bidra till att vi är tvungna att kvala in.
Sverige är inte längre "topprankade" enligt kritiker. Det var decennier sedan och vi har sedan dess placerat oss längst bak bland musikens elitgarde. erik de Saade vill vinna... Good for you!
Men han är smart nog att gardera sig och hitta på så enormt många ursäkter och anledningar till man inte kommer att vinna i år heller, som möjligt. Om han var lite mer resultatinriktad och inte tyckte att en exploderande glasbur är viktigare än att vinna. Då kanske han skulle komma någonstans. För hur mycket nya finesser som än finns inbyggda i en glasbur, så hörs den inte om man lyssnar på musiken genom ett par hörlurar.

1 kommentar:

  1. Alltså jag håller med dig till 100% Riktigt bra inlägg!!!

    Jag bloggar också om glasburen ( http://hanneshervieu.se/saade-prins-av-vada/ )
    hur kan han ens fokusera på det? Det är ju patetiskt!

    Riktigt, riktigt bra inlägg och kul att du tog upp att redone producerar rysslands låt, hade jag ingen aning om!

    SvaraRadera