torsdag 14 april 2011

Upp till bevis gäller nu

Framtid med Khadaffi otänkbar säger ledarna för USA, Frankrike och Storbritannien och fastslår att det skulle "innebära ett omåttligt svek" om man inte såg till att FN-resolutionen drevs igenom i Libyen.

Alltså kära krigsherrar, det är nu det gäller. Upp till bevis. Det finns en FN-resolution när det gäller Israel också, som våldför sig på Palestinier och tar land som inte tillhör dem. Hur vore det nu att "put your money where your mouth is" som på Svenska betyder att det är dags att sluta prata skit och börja agera! Varför är det så fruktansvärt viktigt att driva igenom en FN-resolution i Libyen när det inte är ett lika stort "svek" att låta bli när det gäller Israel? Kan det vara så att det inte gick att radera Khadaffi så lätt som man trodde, att han helt enkelt har för stort stöd i Libyen. Och att det vore ett nederlag om Khadaffi lyckas förhandla fram en fred med rebeller som också har låst sig på att lösa allt med vapenmakt.

Det tråkiga med makt som tas genom brukande av vapen är att den eskalerar. Det stoppar ofta inte när man har dödat färdigt primärmålet (i detta fall Khadaffi). Utan revolutioner har en tendens att sprida sig och fotrtsätta att riktas mot lokalbefolkningen efteråt. Alltså har nyss de tre ledarna åtagit sig jobbet att städa upp när/om rebellerna lyckas vinna. Det kan ju inte sluta vid att skydda befolkningen nu, eventuella upprensningar bland oliktänkande och Khadaffi-trogna måste rimligtvis också vara ett gigantiskt svek ifall man inte förhindrar. Det finns en sak jag vill tillägga och jag anser att länder som har resurser och råd att skicka militärt material och personal till andra länder, de har ett för stort försvar. Det är bara aggressionsmakter som håller sig med arméer som är stora nog till att ta över resten av världen också. Och Sverige kan alltså i fortsättningen sänka skatten ännu mer och förbättra sjukvården och förbättra villkoren för invandrare och Svenskar samtidigt. Ett Jas-plan kostar 180.000.000:- (ett hundra åttio miljoner) och vi har avsatt 8 sådana till Libyen, plus löner och kostnader 200.000.000:- (två hundra miljoner). Nu ska vi se! 180x8=1,4 miljarder + 200 miljoner är 1,6 miljarder 1600.000.000 kronor att lägga på Sveriges välfärd!
Jag ser fram emot nästa budgetförslag, med den ökningen av statens finanser. Det parti som genomför reformer för den summan får min röst valet 2014.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar