torsdag 28 april 2011

Om tabu och politisk korrekthet

Jag tänkte prata lite om Tabu och politisk korrekthet.
"Den kvinnliga förövaren är vårt sista tabu. Vi pratar inte om att de finns." Säger Olof Risberg psykolog hos Rädda barnen, angående Patrik Sjöbergs avslöjande bok. Själv tycker jag att patrik Sjöberg kunde ha skrivit sin bok lite tidigare, då kunde det ha varit enklare att fastställa hur stort övergreppet faktiskt var. Nu, 10 år efter den påstådde förövarens död, har många spår bleknat och många minnen suddats ut. Därför är det viktigt att inte hålla inne med upplevelser för länge!
Men nu om Tabu, sådant man inte pratar om. I Sverige har vi ett par och inte ett sista som Risberg säger. Vi har Invandrarfrågan också. Invandrare är det inte heller korrekt att hitta fel hos. Det finns vissa som vågar strunta i att flertalet skriker i högan sky så fort någon påstår att kvinnor kan allt, inte bara att vara oskyldiga och ständiga offer för onda män. Kvinnor kan också känna sexuell dragningskraft åt alla håll som män kan. Det borde vara självklart för alla som t.ex. propagerar för HBT (Homo Bi Trans)- sexualitet. I arabvärlden sätter man slöja på kvinnor så att de inte kan flirta framgångsrikt genom att deras företräden döljs, de tillskrivs liten eller ingen sexuell läggning och i Sverige gör vi alla kvinnor till viljelösa varelser som alltid har sex mot sin vilja. Därav lagförslaget att det ska vara förbjudet att ha sex med den som inte har givit sitt tillstånd. För det är alltid mannen som måste inhämta tillstånd. Och om lagförslaget skulle gå igenom vilket verkar osannolikt (risken är så liten så att den nästan inte finns "Tage Danielsson"), blir det intressant att se hur man ska kunna bevisa att det inte var samstämmigt att ha sex, när det har varit det från början men kvinnan ändrade sig efteråt. Fram för att alla har sexkontrakt med sig färdiga att undertecknas innan akten. Och specialklausul om att det inte är ofrivilligt efteråt. Samt kanske en extra klausul om hur lång tid efter samlaget som man har rätt att ändra sig. (Nu börjar det bli löjligt)
Jag tänker i sammanhanget på Claes Borgström som menade att en kvinna inte kan veta om hon har blivit våldtagen, eftersom hon inte är jurist!

Det är redan förbjudet att ha sex med den som säger nej (våldtäkt), eller tafsa på någon utan tillstånd (sexuellt ofredande), vi behöver inte fler galna tilläggslagar modell "sexköpslagen" som är lika vettig som att man skulle tillåta försäljning av narkotika men kriminalisera inköp av densamma. Och därigenom tro att man skulle minska narkotikahandeln.

Men för att inte sväva ut i det fantasiland som Sverige börjar bli rättsligt sett, så avslutar jag med att konstatera att det är många tabun kvar att slå sönder innan vi kan vara säkra på att ha kommit åt alla brottslingar och innan alla kan gå fria från risken att utsättas från att utnyttjas sexuellt mot sin vilja, även män!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar