onsdag 6 april 2011

När man inte bryr sig

På Harrods kanske den hade gjort sig, ful och anskrämlig, men säkert kommersiellt gångbar och befordrande för försäljningen. Lika plastig som han såg ut levande, lika blek som staty. Statyn som har hamnat utanför Fullham FC:s arena Craven Cottage stadium, den som inte ses med blida ögon av fansen som inte anser att det har något med fotboll att göra! Och det har det knappast, det är som att ställa en staty av Astrid Lindgren på Råsundastadion. Hon hade inte mycket att göra med fotboll heller. Men har man för mycket pengar måste man göra något av dem och om man som Al Fayed var vän med FORMER "king of pop" (Jackson är död), använder man sitt toalettpapper till att köpa en staty som ser ut som om den vore formad av trolldeg (engelska: Play-Doh) av dagisbarn. Jag förstår att fotbollsfansen inte tycker att det är lämpligt med en staty av en människa som säkert hade suttit med munskydd på läktaren om han ens skulle bevärdiga sig att bevista en fotbolls match om det inte var så att han själv skulle mångå (Engelska: moonwalka) som huvudattraktion på spelplanen!

Precis som Michael Jackson var självcentrerad under sin livstid, är det självcentrerat att säga åt sina fans att skita ner sig, om de ogillar statyn. Så säger bara en som anser sig sitta på så höga hästar att han har råd att strunta i vad andra tycker. För Al Fayed är fotboll bara affärer (Engelska: Business) och om han kan locka några av Jackson-sektens medlemmar att köpa en biljett till ett evenemang, som de säkert inte vet mycket om, då är det befordrande (Engelska: Boosting eg Svensk variant boostande) för inkomsterna.
Till sist måste jag också påpeka att artikeln i DN lider av dålig källforskning eller så är författaren ovetandes om, att "Harrods" inte är en "butik" i ett köpcentrum utan en kedja av lyxvaruhus. Det var alltså vad El Fayed sålde och var den anskrämliga skapelsen skulle ha stått.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar