torsdag 28 april 2011

Problemet stavas fel!

Patrik Sjöberg är en av många som har drabbats av sexuella trakasserier. Dessa två ord som i Sverige betyder allt från sexuellt närmande till att berömma en kvinna för hennes snygga kläder. Och sexuella trakasserier stavas alltid M A N! Här har man problemet inom idrott, det stavas SEX. Inom idrott finns den enda frizon där ingen ifrågasätter någons sexuella läggning bara eftersom han kramar om eller kysser sin lagspelare på kinden. Inom Idrott är det ständigt ett kramande och pussande som gäller och självklart en dröm för en som vill hålla sin homosexualitet hemlig. Att kunna krama om och umgås tätt med andra män. Problemet är alltså i första hand sex och inte män.

Sexuella trakasserier förekommer självklart även inom kvinnlig idrott, där ledare eller tränare tar sig friheter med sina adepter. Men tills för en kort tid sedan fanns inga kvinnliga pedofiler. Man vaknade upp yrvaket och sa Va! finns det kvinnliga pedofiler och såg hur polisen grep 20 kvinnor ur en pedofilhärva av minst 21 (som är kända). Nå, åter till att RF-basen Karin Mattsson Weijber vill få tillgång till belastningsregistret för att kunna screena ut pedofiler från att få arbeta som tränare. Men det finns ett problem med att ständigt syna män, man hittar inte kvinnor som trakasserar män eller kvinnor som gör samma med flickor/kvinnor.

För att lösa ett problem måste man först definiera det och i detta fall definierar man det som PEDOFILER när det i närmare betraktelse är en man med sexuella böjelser gentemot andra män, men det säger man inte eftersom det då skulle reta upp vissa grupper att man vill fasa ut homosexuella män från att vara tränare/idrottare inom manliga områden.

Ett felaktigt beskrivet problem, det hittar man inte. Ungefär på samma sätt som vissa inte hittar den blå volvon bland hundra Saabbilar eftersom bilen är grön.
Dags att stava rätt, då hittar vi lösningen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar