torsdag 14 april 2011

man börjar med en sak i taget

Juholt följer god S-sed och kritiserar utan att ha något nytt att komma med. Det är enkelt att kritisera, men svårare att göra det konstruktivt och speciellt utan partipolitiska skygglappar, när det gäller S och V.
"...att sänkt skatt inte är svaret på allt." säger sig Juholt kunna säga som rikspolitiker. nej Juholt, inget svar är svar på allt! men man måste börja svara på en sak i taget. Höjd skatt är inte heller det svar på allt och ökade löner heller inte. Staten ska ge sjutton i kommunala angelägenheter som de inte förstår sig på. Planekonomi har misslyckats förr, det måste han veta, eftersom han har låtit mustaschen inspireras av en annan stor företrädare som bara hade ett svar på alla frågor (pang pang pang).

Reinfeldt har avböjt en debatt med Juholt angående sjukvården i Västra Götaland, med anledning av att han inte vill lägga sig i en fråga som är kommunalpolitikers ansvar. Men ministerstyre är antagligen inget som Juholt är främmande för. Han förstår i vart fall inte det Reinfeldt ger som anledning till att inte vilja debattera och säga vad han tycker. utan frågar sig om och om igen i artikeln varför Reinfeldt inte vill debattera.

Juholt! Öron är ingen garanti för att man hör allt men man hör bättre, och att ifrågasätta en anledning till att inte vilja utöva ministerstyre är inte ens början till en förklaring till vad S vill, annat än kverulera!
Kan det vara så att det inte känns bra att Reinfeldt vågar nobba en inbjudan från en som har låtit mustaschen växa efter ett mode som var gångbart runt 1917 i Ryssland, där man heller inte brydde sig om att lyssna på vad andra tyckte.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar