torsdag 10 mars 2011

Förnyelse.

Det är säkert ingen ouppnåelig "dröm" som Mohammed Amin Kharraki har.
Han säger att "terrorism har blivit liktydigt med Islam" och det stämmer nog i vissa fall. I andra är just Islam proppfullt av förstockade "gråmuslimer", som gärna ser Islam som den religion vars Sharialagar ska utrota alla otrogna hundar. Alla kvinnor skall vara insvepta och alla män ska ha oinskränkt rätt att göra vad de vill med sina kvinnor. De som inte tar till sig den rätta tron ska sprängas och lemlästas allt i det heliga Jihad! Men jag tror mig se att de yngre som kommer ifrån muslimska hem, själva håller på att ändra sin religiösa utövning till att bättre passa sina västerländska vänner och det liv som de måste leva här. Man kommer dock inte ifrån att Sverige måste ta del i förändringen och aktivt ta avstånd ifrån det våldsamma inom Islam. Annars hjälper vi inte de yngre att förändra den verklighet som de tvingas leva i. Jag ser unga muslimska kvinnor gå i tights och med täckt hår men i övrigt vanlig klädsel. Och detta vet de är nödvändigt för att kunna integreras och göra nytta och bli Svenska muslimer. Muslim är ingen nationalitet och ingen ras. Det är en religion. Det är stor skillnad mellan rasism och religionsförtryck!
Mohammed Amin Kharraki säger att han drömmer om att alla muslimer ska behandlas som alla Svenskar på alla nivåer i samhället och det kommer de att bli, så fort muslimska ledare som han själv (ordförande i Sveriges unga muslimer) kraftfullt tar avstånd mot det som ger Islam en negativ aura. Att säga att man är emot våld och terrorism och att det visserligen finns terrorism inom Islam men.... Det räcker inte. Stå upp och säg, VI PROTESTERAR! Först då blir alla tvungna att ta visionerna om att vilja bli Svensk på allvar. Att säga att ungdomar från muslimska länder inte känner sig sedda och inte har framtidstro och därför tar till våld. Det håller inte. Det finns åtskilligt fler infödda icke-muslimer som också känner sig hopplösa och osedda. Men normalt sett så går de inte halsstarrigt iklädda ökenkläder, svepning och umgås slutet i religionens namn och kallar sig "Sveriges unga kristna" eller "Svenska ungdomars samfund" och skyller på att de mår dåligt och därför inte behöver ta ansvar för att följa lagar som gäller.
Så visst, jag tror att drömmen kan bli sann mycket snart, men visa att det inte bara är munväder utan att det finns en vilja att förändra Islam inifrån och ställ inte ständigt krav på att andra ska förhålla sig till Islam på ett för Islam positivt sätt.
Först då kommer era högsta drömmar att besannas. Tills dess göder muslimerna själva alla "fördomar" och misstro!

3 kommentarer:

  1. Taqqiyya och Kitman. Googla eller kolla på Wikipedia. Då förstår man islam bättre.

    SvaraRadera
  2. Islam är som en trojansk häst!
    Dags att syna byggstenarna ordentligt!

    SvaraRadera
  3. Se denna norska film om Muslimska Brödraskapet.
    http://www.axess.se/tv/player.aspx?id=2324
    den finns endast att se fram till 20/3.

    Sänds även på tv-kanalen Axess imorgon 12/3 kl.13:30

    SvaraRadera