torsdag 17 mars 2011

Inget är gratis, begrips!

Jag förvånar mig alltid över människor som faktiskt tror att det finn noll.kronor. Speciellt som att ett-öringen avskaffades för bra längesedan. men det är klart att med tanke på hur många mobiltelefoner som kostar 0:- (noll kronor) så vore det helt klart försvarligt att antingen trycka en noll-kronorssedel eller mynta ett dito mynt! Anledningen till att man inte skriver att telefonen är "gratis" är just för att man då skulle bli fälld för falsk marknadsföring. "Noll kronor vid avhämtandet" är det vanligt att man kan läsa sig till nederst på reklam. men precis som att det kostar 0:- kronor att hämta platt-TV´n om du betalar med kreditkort vid avhämtningen så får du betala senare. Inget är gratis! Begrips!!
När nu KO kritiserar reklam för mobiler så följer man god Svensk "det är inte ditt fel-anda" -sed. Att begära att människor ska tänka efter minst två gånger, är självklart för mycket begärt. För visst är det ohyggligt mycket som är gratis idag? Inte!! När får vi se KO kritisera det faktum att det inte står i pannan på expediter att "missbrukar du ditt konto-kort-så kostar det mer än du har råd med". För viss kostar det noll kronor vid avhämtandet av den nya TV´n efter att du har räckt fram ditt kreditkort! Reklam är till för att locka köpare, KO är en instans som ska kolla upp FALSK MARKNADSFÖRING, inte reklam som vissa är för lata att analysera. Man kan inte kritisera eller förbjuda bort alla chanser som människor har att göra bort sig på. Det föder bara fler individer som inte bryr sig om att tänka, eftersom farbror/tant Staten vakar över dig med sitt öga. Både över att du uppfyller dina skyldigheter och inte utnyttjar dina rättigheter för mycket.

1 kommentar:

  1. Tragiskt egentligen att staten underminerar det sunda förnuftets värde gång på gång. Konsumenten har också ett ansvar, men daltande Sverige tycker att allt ska beskyllas på de ondskefulla företagen istället för de genomkorkade konsumenterna.

    SvaraRadera