onsdag 16 mars 2011

Så säker och billigt var det

Nu ser vi hur säker och billig energikälla kärnkraften visade sig vara! "Linje 2" (att bygga ut kärnkraften och avveckla den med förnuft), som var det vinnande alternativet i en omröstning som inte gav människor några egentliga val alls. Nå var tog nu förnuftet vägen, när avvecklades kärnkraften i Sverige! Den gjorde aldrig det, eftersom det anses vara en billig och "ren" energikälla. Ren! Ja du hostar inte mycket om du andas in radioaktivt damm, men dör gör du garanterat, av en rad genetiska defekter. Inte idag eller imorgon, men kanske om några år beroende på hur mycket rent avfall du har fått i dig. Människan är inte förnuftig, det har visat sig om och om igen, hon tänker kortsiktigt precis som ett barn som får välja mellan att få en liten klubba nu, eller en större klubba senare. Den större klubban för mänsklighten hade varit att vi hade sluppit katastrofer som vi har direkt del i! Eller man kan se det på annat sätt. Det finns de som liksom jag tror att naturen kommer att reglera människans utbredning oavsett vad vi säger. Och att skicka in en tsunami över japan som förorsakar spridning av radioaktivitet, är ett utmärkt sätt att hålla ner antalet människor till en uthärdlig nivå! Det enda vi nämligen inte klarar av att utrota är de gifter vi sprider själv och inte tål. Det som händer i Japan kan kanske ses som en katastrof för människan, men för naturen "världen" som människan väljer att kalla sin verklighet, är det enbart en vårstädning, där moder natur rensar ut det överskott som ska slippa svälta ihjäl på grund av att maten inte räcker. Och samtidigt se till att andra arter än människan ska kunna få tillfälle att äta sig mätta. Klockan tickar, det kanske är dags att börja använda det förnuft som nämndes i alternativ 2 i folkomröstningen där linje 3 som var nej, förlorade  med bara ett par procentenheter.

Och nu vill man borra ner det "rena" avfallet 500 meter ner i marken, där det måste ligga i 100.000 år, innan det är riktigt rent och inte innebär ond bråd död! Vi ser till att förstöra naturen för andra djur och oss själva, istället för att förvara vår skit på egen bakgård. Trots att den är så ren! Och det är möjligt att behållarna som det ska gjutas in i inte ens håller i 1000 år. Men det är nog bäst att räkna med att risken knappast finns, inte är sannolik.


Tage Danielsson u still rule!

2 kommentarer:

 1. "Ja du hostar inte mycket om du andas in radioaktivt damm, men dör gör du garanterat, av en rad genetiska defekter. " Har du radon i källaren och radondöttrar i lungorna?

  Det måste inte alls ligga i 100000år

  http://www.nyteknik.se/nyheter/innovation/forskning_utveckling/article70470.ece
  Och gratis energi får du på köpet.

  SvaraRadera
 2. "men dör gör du garanterat, av en rad genetiska defekter. Inte idag eller imorgon, men kanske om några år"

  Det är den kompletta meningen!
  "Du" är i detta fall läsaren som inte jag vet när hon/han läser mitt inlägg.

  Gratis? Så katastrofen i Japan kostar inget, menar du!

  Och vad anser du vara en försvarligt tid att kontaminera naturen med radioaktiv strålning?

  SvaraRadera