fredag 18 mars 2011

Rent nys i politisk påse

Riskkapitalbolagen dränerar (tömmer) vården anser företrädare för V (är det inte dags för kommunisterna att upptäcka att patiet "H" försvann för ganska många år sedan. Kanske skulle man kunna återta det väl beprövade namnet VPK igen eller bara KP!

Nå, detta med "vinst" är fortfarande fult i Sverige.
Sverige där "sex" är något man handlar med, något som är fult och smutsigt. Där sex är något som kvinnor aldrig vill ha utan alltid utsätts för av vilken man som helst. I Sverige är nämligen alla män våldtäktsmän eller hustrumördare eller åtminstone misshandlare! Sex är en genusfråga, en könsroll som absolut måste bli helt jämlik. Fram för barnafödande män. Jaså kan de inte föda barn. ja men den diskrimineringen av kvinnan kan inte tillåtas. Vi fixar männen med operation. Sverige är som jag tidigare har skrivit fantastiskt *inte*

Men nu var det vinst jag skriver om. "Vinst är det som blir kvar när skatt och utgifter är avklarade. Företagarens vinst är alltså samma sak som anställdas "lön!"
När kommer man från V höra att "det vore bättre om en större del av människors disponibla inkomst, gick tillbaka till samhället i form av skatt,  istället för att hamna i deras egna fickor?"

Om det går bra för ett vårdföretag, genereras inkomster, vilket genererar bas för ett skatteuttag. Ju högre omsättning/inkomst, desto större blir skattesumman som går åter till staten. Om staten själv driver sjukvård blir den antingen förlustbringande (högre skattebörda för människor) eller så går den jämt ut (skattebördan kan hållas oförändrat hög/låg/tung/lätt. Statens skattkista kan aldrig gå med vinst, eftersom skatt är som moms, den finns inte annat än i tanken. Skatt är det som genereras av inkomst, moms genereras av omsättning. Hög omsättning i ett företag genererar moms till staten. Högt positivt cashflow genererar ökade skatteintäkter. Så visst går det in pengar till "allmänheten, staten, samhället."

Alla "vanliga människor" arbetar av intresse att få lön, företag drivs i vinstintresse eftersom de inte kan lagstifta fram ett högre skatteuttag ifall företaget skulle gå dåligt eller om människor slutade anlita dess hjälp/köpa deras tjänst. Här har vi dessutom anledningen till varför utspritt ägande är positivt för alla medborgare. Om du är missnöjd med den ena leverantören av en tjänst då kan du gå till en annan som ger bättre service.

Detta kan du inte om staten äger all sjukvård, all barnomsorg, all äldrevård. Då sitter du fast i det som "den offentliga sektorn" tycker att du är värd. Du har bara att ta emot, eftersom det inte finns något annat val. Och finns det inga alternativ, kan t.ex. offentlig barnomsorg slå sig för bröstet och säga att det är bäst att barnomsorg drivs med fortsatt hög kvalité i det allmännas regi.

Det kan man tills det privata visar att det är minst lika bra eller bättre, då går människor nämligen inte att lura längre. Då greppar V halmstrået och försöker kalla företagarens lön för vinst, och undviker absolut att kalla löntagares (har någon hört talas om vinsttagare) inkomst för annat än lön!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar