tisdag 8 mars 2011

Parkeringsböter, fildela och palla äpplen

Först av allt! Är det någon som har klart för sig vad LEGAL FILDELNING är? För det andra. Tänk att polisen har gjort ett så viktigt tillslag som att fånga en som delar med sig av film. Och det har de gjort genom att "Immaterialehet" har gjort ett av sina 10-tal! tillslag. Heter det inte Immaterialenheten? Eller Svenska är kanske inte så viktigt i sammanhanget heller, eftersom större delen av den industri som får Svenska politiker att använda Sveriges rättsväsende till att föra andra nationers hopplösa krig mot en företeelse som aldrig kommer gå att stoppa. Om inte film och musik delas via nätet så kommer det att skickas mellan mobiltelefoner, eller helt enkelt genom att man lånar ut sin MP3-spelare till kompisen att kopiera. Detta har man dock inte fattat trots att man förde krig redan på kassettbandens tid. Du som aldrig bränner en enda nedladdad film, aldrig tankar ner en enda illegalt nedladdad musiksnutt, du betalar en skatt på tomma lagringsmedia (CD, DVD osv.) eftersom musikindustrin ska tjäna pengar även på dem som inte konsumerar deras skräpprodukter. Tänk på det nästa gång du ondgör dig över att kungens apanage är ungefär 1 EN FEMKRONA per svensk och år. apanaget är ungefär en åttondel av vad du betalar för ditt paket cigaretter, en sjättedel av det du betalar för din dosa snus. Eller 1/25 EN TJUGOFEMTEDEL av vad du betalar för drickaflaskan du hämtar ut på systemet. Nå, hur som helst så förekommer i sammanhanget ett intressant ord "immaterial" som betyder ungefär att det inte existerar. Luft är t.ex. immaterial. Den sägs finnas och vi andas den, men den går inte att ta på inte att se. Svensk polis har alltså en enhet som har gjort hela TIO tillslag mot något som knappast inte finns. I detta fall är det ljud som går från ett ställe till ett annat. Ljus (bilder) som utgår från ett ställe och försvinner ut i rymden. Hur många mord har mordkommisionen klarat upp, hur många våldtäkter har våldsroteln hittat gärningsmannen till. Jag är säker på att de vida understiger det antal fortkörare som man har tagit med hjälp av kontroller som kräver resurser av en redan åderlåten poliskår och resurser av en ekonomi som redan haltar och inte har råd med sjukvård, sjukpenning, eller bra åldringsvård 1 .
Men å andra sidan är ju Sverige inte en nation utan ett landområde vikt för att användas av resterande världen efter eget gottfinnande.
Tänk om det fanns personer på viktiga poster som insåg att de ska måna om problem i Sverige innan de bryr sig om det som händer i andra världsdelar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar