fredag 25 mars 2011

Vem vinner 2014

Personligen litar jag mer på att moderaterna klarar av att föra en vettig politik som behåller Sveriges ekonomi på fötter. "Juholteffekten" vinner inga val, när nyhetens behag har klingat ut och det visar sig att S fortfarande inte kan styra åt samma håll, då är det tredje gången gillt! Att man har skaffat sig en kul figur som verkar kunna spexa är inte något som automatiskt gör ett trovärdigt regeringsalternativ.
Men om jag nu ska kritisera Alliansens största ledarparti så .... Är det inte dags att sluta kalla det för "de nya moderaterna". Det börjar låta lite som gammal tvättmedelsreklam "vitare än vitt" och "renare än rent". Det nya med moderaterna som vann valet 2006 var att man hade anpassat sin politik till ett i grunden socialistiskt samhälle, och det har man fortsatt med om än noga med att hålla sig på rätt sida om strecket och att vifta med Svenska flaggor istället för att göra en kompromiss och använda Skånsk (innehåller rött och gult).
Det Moderaterna gör är att lyssna på väljare och inte förutsätta att de väljer rätt, som S har gjort två val i rad. Och det är vad som kommer att leda Moderaterna/alliansen till ytterligare en seger 2014. Om man vågar ta tag i ytterligare en väldigt viktig fråga, som inte heller S vågar föra upp på agendan, vill säga.
Och hur som helst finns ingen möjlighet att idag säga om S och Juholt kommer att rannsaka sig själv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar