fredag 6 maj 2011

Assange, våldtäkt och knasiga lagar

Då har då en "ökänd medlem ur baseball ligan från 80-talet" blivit misstänkt för våldtäkt.
Och DN konstaterar också att antalet poliser som har anmälts för våldtäkt ökat!
Vad det har att göra med saken att polisen var med i ett gäng poliser som tyckte extra illa om "busar", kan man fråga sig i sammanhanget. Men det ska antagligen ge mer tyngd åt antagandet av att han är skyldig.
För i Sverige är alla män skyldiga till våldtäkt om en kvinna säger så, ända tills de blir frikända förstås, om de blir det. Och i så fall är det alltid någon kvinnogrupp som klagar på att han borde ha låsts in eftersom han säkert är skyldig trots att han blev frikänd.

I skuggan av Assange kan man vänta sig vad som helst när det gäller våldtäktsanklagelser. Och oavsett om mannen som råkar vara polis och dessutom en av dem som var med i baseball-ligan är skyldig eller ej, kan man kanske tänka sig att antalet anmälningar mot poliser (som inte heller det har med skuldfrågan att göra), kan ha att göra med att våldtäkt i Sverige idag kan vara allt från att ha samlag utan kondom, samlag med berusad kvinna (hur berusad?), att kvinnan ångrar sig efteråt och bla bla bla...
Det kanske lämnas öppningar till ökat antal anmälningar om det inte finns en klar definition av hur ett brott ska vara begånget för att anses straffbart. Och kanske i största allmänhet, så har antalet ökande brott att göra med att det raskt införs nya brott varje dag av den lagstiftande församlingen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar