måndag 30 maj 2011

Vissa länder gör något

I Finland kommer från och med juni invandrare att ha speciell färg på sina ID-kort.
Speciella kännetecken är något som man har använt länge i bland annat Finland men även på andra håll i världen. Att t.ex. nyblivna bilförare de första åren måste köra omkring med en dekal på bilen som talar om i vilken maxhastighet de får köra, underlättar för polisen att se vilka som bryter mot lagen. Om Finlands polis anser sig ha svårigheter med illegal invandring, tar man till samma grepp. Man ger invandrare speciella identitetskort så att de är lättare att identifiera.
Låt andra länder sköta sina inre angelägenheter och sköta sin rättsskipning på sitt sätt, så kan vi i Sverige ägna oss åt vår brist på försök att underlätta identifiering av invandrare och istället överlåta säkerställandet av att det inte finns terrorister i Sverige åt CIA!

Att vi överhuvud taget har CIA som spanar efter terrorister i Sverige visar hur det är ställt med den Svenska kontrollen och även om man kan tycka att CIA kanske borde meddela Sverige om att de spanar här, så är det kanske bäst att de spanar utan att berätta, eftersom vi i Sverige inte bryr oss om att spana alls när det gäller viss verksamhet. I Sverige frågar man terroristen om han/hon terroriserar, i resten av världen tar man reda på det utan att fråga!

2 kommentarer:

  1. " Om Finlands polis anser sig ha svårigheter med illegal invandring, tar man till samma grepp. Man ger invandrare speciella identitetskort så att de är lättare att identifiera."

    Men illegala invandrare har väl inga finska ID-kort? >_<

    SvaraRadera
  2. Nej, och de som inte har de speciella ID-korten är alltså illegala och lätta att känna igen.

    Finska polisen behöver alltså inte undra om de har rätt att vara i landet eller inte.

    SvaraRadera