torsdag 12 maj 2011

Man tager vad man haver

Och Gaddafi han tar sin nagel och sätter i ögat på världen som sa att han var uträknad! Han kanske inte har lika stora militära muskler som NATO har, men när musen bet elefanten i foten, då haltade den! Gaddafi ger igen på det sätt han kan och han vet att EU kommer att skakas av att flyktingar väller in över gränserna. EU kommer att få problem med den öppna rörlighets tanken, eftersom ett tillfälligt uppehållstillstånd för en icke EU medborgare ger fri lejd över hela EU.  Det kostar tydligen mer än det smakar. Att slå sig för bröstet och vilja "skyddsbomba Gaddafis land kan visa sig kostsamt för den värld som försöker störta en man som de tidigare ärade!

Om det stämmer att Gaddafi skickar flyktingar till EU för att skapa oro, är det ett genialiskt drag. Men det ifrågasätter även flyktingarnas skyddsbehov. Om NATO slutar bomba Gaddafi då slutar flyktingströmmen. Men kanske har EU obegränsat utrymme för att husera mängder med flyktingar och obegränsat med pengar för att föda dem. Det ska bli intressant att se när vågen når Sverige, då vi med vår "generösa invandringspolitik" ska använda Sveriges skattebetalares medel till att betala sjukvård, skola, omsorg, boende mm. mm. istället för att förbättra den för dem som redan bor i Sverige.
Men vill vi vara med och leka krig i Libyen, räckte det inte med 8 flygplan och 200.000.000:- i omkostnader. Då får vi också ta vår del av flyktingströmmen som vi har varit med om att sätta igång.

1 kommentar:

  1. Dumheter. Det är klassisk krigspropaganda. Även om Khaddafi skickade hela libyens befolkning till EU så skulle det knappast skapa några större problem.

    SvaraRadera